Taoistické duševní tělo

27.11.2009 18:08

Mantak Chia

The Taoist Soul Body

 

Průvodce praxí Menšího Kan a li, která dává vzniknout duševnímu a nesmrtelnému duchovnímu tělu:

  • ukazuje, jak probudit vyšší vědomí praxí celkové temnoty, která stimuluje uvolnění DMT mozkovou šišinkou
  • ukazuje, jak přetvořit sexuální energii na energii životní, kterou se vyživuje duševní tělo

 

Praxe Menšího osvícení Kan a li kombinuje soucit srdeční energie (jang/oheň) se sexuální energií pocházející z ledvin (jin/voda) vytvářející a vyživující duševní neboli energetické tělo. Praxe čínské formule Siaow Kan li (smíšení jin a jang) používá techniku temnoty pro doslovné "vypařování" sexuální energie (ťing) na vitální energii (čchi) obrácením umístění sil jin a jang. Toto obrácení umístí teplo tělesného ohně ze srdečního centra pod chlad tělesné vody sexuální energie hráze a tím aktivuje osvobození transformované sexuální energie.

Technologie temnoty byla klíčovým prvkem taoistické praxe a všech historických tradic vnitřní alchymie. Úplná temnota prostředí stimuluje mozkovou šišinku k uvolnění DMT do mozku. Temnota realizuje postupně vyšší stavy vědomí, v souvislosti s hromaděním psychedelických chemikálií v mozku. V temnotě se mysl a duše začnou volně pohybovat v nezměrných oblastech duševních a duchovních zkušeností. Smrt již nevyvolává obavy, protože život mimo fyzické tělo je poznán přímou zkušeností.

Narození duše není metaforou. Je to aktuální proces převádění energie do subtilního těla. Rozvíjení duševního těla je přípravou na růst nesmrtelného duchovního těla v praxi Většího osvícení Kan a li.


 

Kontakt

Jaroslav Holeček jaroslav.holecek@seznam.cz